Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Poolvoorstelling

Ik moet voor wiskunde een praktische opdracht maken over complexe getallen, en ik had een vraag over de poolvoorstelling..
Ik heb dit al ergens gevonden, maar ik weet niet wat ik er verder mee moet en hoe ik ermee moet rekenen.
Z = r cos(f) + i r sin(f)
= r[cos(f)+i sin(f)]
= r eif

Ook snap ik de derde stap niet.

Alvast bedankt

Leonie
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 27 september 2007

Antwoord

Op Math4all staat een soort boekje over complexe getallen waarin de formule van Euler wordt uitgelegd. Met voorbeelden en zo...

Zie Math4all - complexe getallen

WvR
zondag 30 september 2007

©2001-2024 WisFaq