Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52048 

Re: Oplossen eerste orde lineaire inhomogene differentiaalvergelijking

Bedankt voor uw snelle oplossing.
Ik begrijp echter 1 ding niet:
Wat doet u precies bij dit gedeelte?:
--------------
6a + 5(at+b) = 3t, voor alle t
5at + (6a+5b) = 3t
-------------

Alvast bedankt.

Jan

Jan
Student hbo - woensdag 26 september 2007

Antwoord

Ik herschik de termen in de eerste gelijkheid, zodat ik duidelijk kan aflezen wat de coefficient is van t en wat de constante term is. Daarna kan ik de veeltermen vergelijken: twee veeltermen zijn gelijk (hebben dus gelijke functiewaarden voor gelijke t) als de respectievelijke coefficienten van alle machten van t gelijk zijn (At+B = Ct+D voor alle t $\Leftrightarrow$ A=C en B=D)

cl
donderdag 27 september 2007

©2001-2024 WisFaq