Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Voor welke p raakt de grafiek de x-as

Voor welke reele getallen p raakt de grafiek van de gegeven functie f aan de x-as.

x2+px+p+3

Ik kom er zelf niet uit.
Bedankt alvast
Theo

Theo v
Student hbo - zondag 23 september 2007

Antwoord

Beste Theo,
Als de grafiek van een kwadratische functie (parabool)de x-as raakt betekent het dat er precies één nulpunt is. Dat is het geval als de discriminant (D=b2-4ac) nul is.
Zie:
3. ABC formule

In jouw geval heb je: a=1; b=p en c=p+3.
Zou het dan lukken??
Succes.

ldr
zondag 23 september 2007

©2001-2024 WisFaq