\require{AMSmath} Volledige inductie Hoe los ik de volgende bewering met volledige inductie op: voor alle n element geldt: n ‡” k2 = 1/6n(n+1)(2n+1) k=0 Maarte Student hbo - dinsdag 18 september 2007 Antwoord Een bewijs met volledige inductie bestaat uit twee delen. Eerst bewijzen voor de laagste n. B.v. åk=0®1k2=02+12=1 terwijl: 1/6·1·(1+1)·(1+2)=1 dus voor n=1 klopt de stelling Nu bewijzen dat de stelling voor n+1 geldt als hij voor n geldt. åk=0®n+1k2 = åk=0®nk2 +(n+1)2 ... kun je de rest zelf? Groet. Oscar os dinsdag 18 september 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik de volgende bewering met volledige inductie op: voor alle n element geldt: n ‡” k2 = 1/6n(n+1)(2n+1) k=0 Maarte Student hbo - dinsdag 18 september 2007
Maarte Student hbo - dinsdag 18 september 2007
Een bewijs met volledige inductie bestaat uit twee delen. Eerst bewijzen voor de laagste n. B.v. åk=0®1k2=02+12=1 terwijl: 1/6·1·(1+1)·(1+2)=1 dus voor n=1 klopt de stelling Nu bewijzen dat de stelling voor n+1 geldt als hij voor n geldt. åk=0®n+1k2 = åk=0®nk2 +(n+1)2 ... kun je de rest zelf? Groet. Oscar os dinsdag 18 september 2007
os dinsdag 18 september 2007
©2001-2024 WisFaq