Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiaalquotient van kromme

Gegeven de kromme x2+y2-2xy-2x-2y-3=0

De afgeleide naar x is 2x-2y-2 en de afgeleide naar y is
2y-2x-2. Als ik het goed begrepen heb is dan het differentiaalquotient dx/dy =(-y+x-1)/(y-x-1).

Volgens het lesmateriaal is het differentiaalquotient
dx/dy=(y-x+1)/(y-x-1). Na het plotten van de kromme blijkt dit juist te zijn.

Ik heb geruime tijd op het internet gezocht naar een antwoord, maar tevergeefs. Kunt u mij zeggen waar die
(y-x+1) vandaan komt?

Tom

Tom
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 17 september 2007

Antwoord

q52110img1.gif

Zie 3.3 Niveaukrommen nader bekeken

WvR
maandag 17 september 2007

©2001-2025 WisFaq