\require{AMSmath} Substitueren in stelsels Beste meneer, mevrouw,Je hebt:x2+y2=20 en xy=8. Hiervan moet je de coördinaten van het snijpunt berekenen. Hoe moet je dit doen?Groetjes en alvast bedankt,Linda. Linda Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 september 2007 Antwoord De titel van je vraag geeft het antwoord...Schrijf met behulp van xy=8 bijvoorbeeld y als funtie van x en vul dat in in de eerste vergelijking...Invullen van y=8/x geeft:x2+(8/x)2=20Als je die vergelijking oplost dan ben je al een heel eind... WvR zondag 16 september 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste meneer, mevrouw,Je hebt:x2+y2=20 en xy=8. Hiervan moet je de coördinaten van het snijpunt berekenen. Hoe moet je dit doen?Groetjes en alvast bedankt,Linda. Linda Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 september 2007
Linda Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 september 2007
De titel van je vraag geeft het antwoord...Schrijf met behulp van xy=8 bijvoorbeeld y als funtie van x en vul dat in in de eerste vergelijking...Invullen van y=8/x geeft:x2+(8/x)2=20Als je die vergelijking oplost dan ben je al een heel eind... WvR zondag 16 september 2007
WvR zondag 16 september 2007
©2001-2024 WisFaq