Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kleurenpoker met 4 maal 7 kleurenkaarten

Kleurenpoker is een spel met 4 maal 7 kleurenkaarten. Als er 7 willekeurige kaarten getrokken worden wat is dan de kans op een carre met een triple, de kans op 7 verschillende kleuren, de kans op een carre en een paar, de kans op een triple met twee paar, de kans op 2 triples, de kans op een carre, de kans op 3 paar, de kans op een triple en een paar, de kans op een triple, de kans op 6 verschillende kleuren, op 5 verschillende kleuren, de kans op 2 paar en tenslotte te kans op een paar?

p.s. d
Student universiteit - zaterdag 8 september 2007

Antwoord

Beste mr? p.s. de Winter,
Je stelt een heleboel vragen, die je denk ik zelf wel kan oplossen:
1) Bedenk op hoeveel manieren je de kleuren kan kiezen.
2) Bedenk wat de kans is als je de kleuren hebt gekozen. Voor het laatste gebruik je de hypergeometrische verdeling: Kies 5 uit onderstaande link.

3. Kansverdelingen

3) Vermenigvuldig bovenstaande uitkomsten met elkaar.

Voorbeeld:Kans op carre met een triple:
1)Kleuren kiezen:
Kleur voor carre: Keuze uit 7 kleuren. Kleur voor triple: Keuze uit 6 kleuren. Totaal dus op 6x7=42 manieren.
2)Kans op bijvoorbeeld carre rood en triple groen:
q51978img1.gif
3)...

Voorbeeld:Kans op triple+2 paren:
1)Kleur triple kan op 7 manieren. Dan 2 uit 6=(6 boven 2)=15 manieren.Totaal dus op 105 manieren.
2)Kier er 3 van kleur triple, 2 van de kleur van het het eerste paar en 2 van de kleur van het 2e paar:
q51978img2.gif
3)...

Zou je nu de andere problemen zelf kunnen?
Zo niet, vraag gerust!

ldr
zaterdag 8 september 2007

 Re: Kleurenpoker met 4 maal 7 kleurenkaarten 

©2001-2024 WisFaq