Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 51972 

Re: Poolcoordinaten van complexen getallen

hm... zo te zien heb ik het niet helemaal goed begrepen.
ik kan inderdaad de hoek zonder enige moeite bepalen als ik een driehoek teken met de gegeven coordinaten.

De laatste stap zet ik -1/2Ö3 om naar een cosinus waarde. Tenminste ik dacht dat dit de bedoeling was.
hoe moet ik dan 2{-1/2Ö3 + 1/2i} naar |z|=(cosa+ i sina ) omzetten?

carlos
Student universiteit - vrijdag 7 september 2007

Antwoord

Ö3 + i = 2(cosp/6 + i.sinp/6) = 2.(1/2Ö3 + i.1/2) = Ö3 + i

MBL

MBL
zaterdag 8 september 2007

©2001-2024 WisFaq