Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 51948 

Re: Allemaal jongens en meisjes

ja, die tabel wits ik niet na te bootsen maar hoe los ik die drie vragen op ? wat moet ik doen,, ik kom er zelf dus niet uit,

Dunja
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 september 2007

Antwoord

1.
P(één van de twee leerlingen 16 jaar is)=
P(16,17 of 18)+P(17 of 19,16)=
5/31·26/30+26/31·5/30

2.
P(even oud)=
P(15,15)+P(16,16)+P(17,17)=
19/31·18/30+...
Enz...

3.
P(1e ouder dan 2)=
P(16,15)+P(17,15 of 16)=
Enz.
Zie boven....

WvR
woensdag 5 september 2007

©2001-2024 WisFaq