Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Absolute waarden

Hoi ,

Voor mn PO moet ik dit zien te doorgronden:
Laat z = a + bi en w = c + di complexe getallen zijn.
Laat zien dat Abs(z*w) = Abs(z) * Abs(w)
'k Weet wat complexe getallen zijn en ook enkele rekenregels, maar het bovenstaande snap ik helaas niet
Gr. Sigrid

Sigrid
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 4 september 2007

Antwoord

Hallo

Onder de abs(a+bi) verstaat men Ö(a2+b2)
Pas dit ook toe op c+di
(a+bi)(c+di) = ac-bd + (ad+bc)i
Pas hier eveneens de bovenstaande formule op toe.
Werk dit uit en je bekomt eveneens : Ö((a2+b2)(c2+d2))

LL
dinsdag 4 september 2007

©2001-2024 WisFaq