\require{AMSmath} Oneindige limiet bewijzen Hoi, Ik heb een vraag met betrekking tot de volgende formule: f(x) = n! / 2n Natuurlijk kun je direct zien dat deze formule een oneindige limiet heeft, omdat de n! veel sneller groeit dan 2n. Hoe is dit echter te bewijzen? Maikel Student universiteit - dinsdag 4 september 2007 Antwoord Beste Maikel, Dit is eigenlijk 1/standaardlimiet: Kies voor x=2. Je houdt de standaardlimiet K/2n=0 over. En als lim(a)=0, dan lim(1/a)=¥. Zo duidelijk? Succes. ldr dinsdag 4 september 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, Ik heb een vraag met betrekking tot de volgende formule: f(x) = n! / 2n Natuurlijk kun je direct zien dat deze formule een oneindige limiet heeft, omdat de n! veel sneller groeit dan 2n. Hoe is dit echter te bewijzen? Maikel Student universiteit - dinsdag 4 september 2007
Maikel Student universiteit - dinsdag 4 september 2007
Beste Maikel, Dit is eigenlijk 1/standaardlimiet: Kies voor x=2. Je houdt de standaardlimiet K/2n=0 over. En als lim(a)=0, dan lim(1/a)=¥. Zo duidelijk? Succes. ldr dinsdag 4 september 2007
ldr dinsdag 4 september 2007
©2001-2024 WisFaq