\require{AMSmath} Vergelijking met ln en log HeejIk moet twee vergelijkingen oplossen en ik kom er niet uit...a) ln(x+7)+ln(x+3)=0b) (3logx)2+6=5·(3logx)Ik hoop dat ik antwoord krijg! Alvast bedankt michel Student universiteit - maandag 3 september 2007 Antwoord a)De hoofdregel van de logaritme!ln(a)+ln(b)=ln(a·b)Daarmee zou het moeten lukken...b)Net als bij Exponentiele vergelijkingen beschouw je 3log(x) als variabele...Neem y=3log(x) dan staat er:y2+6=5yy2-5y+6=0(y-2)(y-3)=0y-2=0 of y-3=0y=2 of y=33log(x)=2 of 3log(x)=3x=9 of x=27Of meteen:(3log(x))2+6=5·3log(x)(3log(x))2-5·3log(x)+6=0(3log(x)-2)(3log(x)-3)=03log(x)-2=0 of 3log(x)-3=03log(x)=2 of 3log(x)=3x=9 of x=27Ik hoop dat dit een antwoord is... WvR maandag 3 september 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
HeejIk moet twee vergelijkingen oplossen en ik kom er niet uit...a) ln(x+7)+ln(x+3)=0b) (3logx)2+6=5·(3logx)Ik hoop dat ik antwoord krijg! Alvast bedankt michel Student universiteit - maandag 3 september 2007
michel Student universiteit - maandag 3 september 2007
a)De hoofdregel van de logaritme!ln(a)+ln(b)=ln(a·b)Daarmee zou het moeten lukken...b)Net als bij Exponentiele vergelijkingen beschouw je 3log(x) als variabele...Neem y=3log(x) dan staat er:y2+6=5yy2-5y+6=0(y-2)(y-3)=0y-2=0 of y-3=0y=2 of y=33log(x)=2 of 3log(x)=3x=9 of x=27Of meteen:(3log(x))2+6=5·3log(x)(3log(x))2-5·3log(x)+6=0(3log(x)-2)(3log(x)-3)=03log(x)-2=0 of 3log(x)-3=03log(x)=2 of 3log(x)=3x=9 of x=27Ik hoop dat dit een antwoord is... WvR maandag 3 september 2007
WvR maandag 3 september 2007
©2001-2024 WisFaq