Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijzen

Hoi, ik heb een paar vraagjes over het bewijzen van een aantal regels.

Bewijs de regel f(x)=ax2+bx+c geeft f'(x)=2ax+b.
Ik moet daarbij het volgende gebruiken:
f'(x)=lim f(x+h)-f(x)/h
Ik weet niet hoe ik dat in moet vullen.

Bewijs de regel k(x)=c·f(x) geeft k'(x)=c·f'(x)
De vragen lijken een beetje op elkaar maar ik zie het verband niet echt.

Mijn laatste vraag heeft te maken met het binomium van Newton.
Laat met behulp van het binomium ziet dat
(x+h)4=x4+4x3h+6x2h2+4xh3+h4

Ik zou het geweldig vinden als ik antwoord zou krijgen op alledrie de vragen, want ik loop al een aantal dagen in de les na te denken over hoe het precies zit, de uitleg van mijn leraar kan ik niet volgen. Bedankt alvast!!

Jorik
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 31 augustus 2007

Antwoord

1.
q51920img1.gif

2.
q51920img2.gif

3.
Volgens de formulekaart:

q51920img3.gif

Dus:

q51920img4.gif

Moet kunnen...

WvR
zaterdag 1 september 2007

©2001-2024 WisFaq