\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 6100 Re: Hoe maak je een decimaal getal een breuk? Als je deze 'techniek' toepast op 0,99... krijg je een heel merkwaardig resultaat: x = 0,99... 10x = 9,99... Het verschil wordt dan: 9x=9, dus x=9/9 oftewel 1!!!! Waar zit de fout? Of is de breuk een benadering van het kommagetal? inge v Ouder - dinsdag 28 augustus 2007 Antwoord Vreemd? Nee hoor... 0,999...=1 Zie 1=0,9999... WvR dinsdag 28 augustus 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als je deze 'techniek' toepast op 0,99... krijg je een heel merkwaardig resultaat: x = 0,99... 10x = 9,99... Het verschil wordt dan: 9x=9, dus x=9/9 oftewel 1!!!! Waar zit de fout? Of is de breuk een benadering van het kommagetal? inge v Ouder - dinsdag 28 augustus 2007
inge v Ouder - dinsdag 28 augustus 2007
Vreemd? Nee hoor... 0,999...=1 Zie 1=0,9999... WvR dinsdag 28 augustus 2007
WvR dinsdag 28 augustus 2007
©2001-2024 WisFaq