\require{AMSmath} Extrema e macht Bepaal plaats, aard en waarde van de extrema van f op domein . f(x) = x2e-x Deze vraag kreeg ik en ik kom er gewoon niet uit... Als ik de functie afleid dan krijg je volgens mij: f'(x) = 2xe-x - x2e-x dus toen dacht ik slim te zijn door: 2xe-x = x2e-x 2x = x2 x=0 Maar, dit lijkt niet goed te zijn omdat het antwoordenmodel op 0 (absoluut min) en 4/(e2) (locaal maximum) komt. Weet u wat ik verkeerd doe? Ligt het misschien eraan dat je een locaal extrema op een andere manier moet zoeken dan een absoluut extrema? ronald Student universiteit - maandag 27 augustus 2007 Antwoord Nee hoor, je maakt de vergissing dat als 2x=x2 de oplossing x=0 is. Dat klopt wel maar niet alleen! x2=2x x2-2x=0 x(x-2)=0 x=0 of x=2 En dan krijg je precies wat je zocht toch? In 't algemeen... niet zomaar links en recht 'x' wegdelen, maar ontbinden in factoren! WvR dinsdag 28 augustus 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal plaats, aard en waarde van de extrema van f op domein . f(x) = x2e-x Deze vraag kreeg ik en ik kom er gewoon niet uit... Als ik de functie afleid dan krijg je volgens mij: f'(x) = 2xe-x - x2e-x dus toen dacht ik slim te zijn door: 2xe-x = x2e-x 2x = x2 x=0 Maar, dit lijkt niet goed te zijn omdat het antwoordenmodel op 0 (absoluut min) en 4/(e2) (locaal maximum) komt. Weet u wat ik verkeerd doe? Ligt het misschien eraan dat je een locaal extrema op een andere manier moet zoeken dan een absoluut extrema? ronald Student universiteit - maandag 27 augustus 2007
ronald Student universiteit - maandag 27 augustus 2007
Nee hoor, je maakt de vergissing dat als 2x=x2 de oplossing x=0 is. Dat klopt wel maar niet alleen! x2=2x x2-2x=0 x(x-2)=0 x=0 of x=2 En dan krijg je precies wat je zocht toch? In 't algemeen... niet zomaar links en recht 'x' wegdelen, maar ontbinden in factoren! WvR dinsdag 28 augustus 2007
WvR dinsdag 28 augustus 2007
©2001-2024 WisFaq