Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 33604 

Re: Verschil van toevalsveranderlijken

Ik snap deze uitleg niet zo goed, hoe kom je precies aan dit:
P(X+Z)... en die lijnen voor z tussen 0 en -1 etc.

Ik heb er zaterdag immers examen van... En dit stuk zou ik toch nog graag wat beter snappen. Bedankt

Ferdis
Student universiteit - vrijdag 24 augustus 2007

Antwoord

Ferdis,
Zij V= gegeven vierkant en neem z=-1/3.Teken de lijn x+z=-1/3.Deze lijn snijdt van V een driehoek af.Nu is P(X+Z-1/3) gelijk aan de oppervlakte van deze driehoek.Dat is alles.

kn
vrijdag 24 augustus 2007

©2001-2024 WisFaq