Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 51863 

Re: Coëfficiënten bepalen van een veeltermfunctie

Hoe bedoelt u? de getallen 1, 5, 10/3 en 0 moet ik ze in de oorspronkelijke veeltermfunctie invullen of hoe? bijvoorbeeld als ik 1 in de 1e afgeleide invul op de plaatsen van x dan krijg je 3a+2b+c of moet het anders?

Hanne

Hanne
3de graad ASO - donderdag 23 augustus 2007

Antwoord

Als je in de afgeleide (2x), de tweede afgeleide resp. de functie invult wat je weet dan krijg je:

3a+2b+c=4
3a·52+2b·5+c=0
6a·10/3+2b=0
d=0

3a+2b+c=4
75a+10b+c=0
20a+2b=0
d=0

..en dat zijn 4 vergelijingen met 4 onbekenden... nou ja... 3 vergelijkingen met 3 onbekenden en een bekende...

WvR
donderdag 23 augustus 2007

 Re: Re: Coëfficiënten bepalen van een veeltermfunctie 

©2001-2025 WisFaq