\require{AMSmath} Asymptoten Wat is een eenvoudige regel om de asymptoten van dit soort functies te berekenen? y=(-10x)/(x2+2).En is het altijd zo dat als de teller een graad hoger is dan de noemer de grafiek een schuine asymptoot heeft? Fleur Student universiteit - donderdag 23 augustus 2007 Antwoord Je kan eens kijken op Schuine asymptoten of bij al die andere vragen over asymptoten. Je zult zien dat er verschillende soorten asymptoten zijn en dat het soms niet zo eenvoudig is om ze te vinden. In dit geval valt het mee. Voor horizontale asymptoten kijk je naar de limiet voor x®-¥ en naar de limiet voor x®¥. De grafiek heeft links en rechts als asymptoot de lijn y=0. Een verticale asymptoot kan je krijgen als de noemer nul wordt (en de teller niet nul is). In dit geval kan dat niet, dus geen verticale asymptoot. Voor uitleg over schuine asymptoten zie Schuine asymptoten. Lukt dat zo? WvR woensdag 29 augustus 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is een eenvoudige regel om de asymptoten van dit soort functies te berekenen? y=(-10x)/(x2+2).En is het altijd zo dat als de teller een graad hoger is dan de noemer de grafiek een schuine asymptoot heeft? Fleur Student universiteit - donderdag 23 augustus 2007
Fleur Student universiteit - donderdag 23 augustus 2007
Je kan eens kijken op Schuine asymptoten of bij al die andere vragen over asymptoten. Je zult zien dat er verschillende soorten asymptoten zijn en dat het soms niet zo eenvoudig is om ze te vinden. In dit geval valt het mee. Voor horizontale asymptoten kijk je naar de limiet voor x®-¥ en naar de limiet voor x®¥. De grafiek heeft links en rechts als asymptoot de lijn y=0. Een verticale asymptoot kan je krijgen als de noemer nul wordt (en de teller niet nul is). In dit geval kan dat niet, dus geen verticale asymptoot. Voor uitleg over schuine asymptoten zie Schuine asymptoten. Lukt dat zo? WvR woensdag 29 augustus 2007
WvR woensdag 29 augustus 2007
©2001-2024 WisFaq