Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schrijfmogelijkheden

Hallo,

ik heb de vorige keer ook een vraag gesteld en was tevreden met mijn antwoord,
helaas heb ik na het stellen van de vraag mijn daarop volgende tentamen wederom verknald.

Ik heb nu differentieren tot in de puntjes bestudeerd maar kom met de volgende vraag:

F(x) = 3 ÖX , wanneer ik deze differentieer
3*X1/2 = 3*1/2X-1/2 = 3/2 X-1/2,

vraag1)is het mogelijk dat ik de som schrijf als
2___
3 x1/2 ??


de volgende som die ik al gedifferentieerd heb:
-1/2X-11/2 = -1/2 1/XÖX

vraag2), kan ik deze nog makkelijker schrijven?


Alvast bedankt,

M.
Student hbo - woensdag 22 augustus 2007

Antwoord

Vraag 1: je hebt dus 3/2.x-1/2
3 staat in de teller, 2 staat in de noemer, de negatieve exponent kan inderdaad ook in de noemer, dus
3/(2.x1/2) = 3/(2Öx)
Eventueel kun je de noemer rationaal maken : 3Öx/2x

Vraag 2: Je kunt er één breuk van maken: -1/(2xÖx)
Eventueel kun je de noemer nog rationaal maken : -Öx/2x2

LL
woensdag 22 augustus 2007

©2001-2024 WisFaq