\require{AMSmath} Machten en wortels Hallo!Ik heb een aantal vraagjes over machten en wortels. Kunnen jullie mij helpen?Hoe kun je 1/2·4Ö2 en 7/5Ö7 als een macht schrijven?Hoe schrijf je Ö8 en 6Ö16 als macht van 2? Ik weet dat dat 8^1/2 is en 16^1/2, maar hoe vereenvoudig je dat naar een 2^iets?Hoe schrijf je sommen zoals 4/Ö2 als macht van 2?Alvast bedankt! Birgit Student universiteit - zondag 19 augustus 2007 Antwoord Gebruik de rekenregels voor machten. Zie 1. Rekenregels machten en logaritmen.1/2=2-1 en 4Ö2=21/4, zodat:1/24Ö2=2-1·21/4=2-3/4Met 7/5Ö7 gaat dat opdezelfde manier:7/5Ö7=71·7-1/5=74/581/2=(23)1/2=211/26Ö16=161/6=(24)1/6=22/3Hopelijk helpt dat... WvR zondag 19 augustus 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo!Ik heb een aantal vraagjes over machten en wortels. Kunnen jullie mij helpen?Hoe kun je 1/2·4Ö2 en 7/5Ö7 als een macht schrijven?Hoe schrijf je Ö8 en 6Ö16 als macht van 2? Ik weet dat dat 8^1/2 is en 16^1/2, maar hoe vereenvoudig je dat naar een 2^iets?Hoe schrijf je sommen zoals 4/Ö2 als macht van 2?Alvast bedankt! Birgit Student universiteit - zondag 19 augustus 2007
Birgit Student universiteit - zondag 19 augustus 2007
Gebruik de rekenregels voor machten. Zie 1. Rekenregels machten en logaritmen.1/2=2-1 en 4Ö2=21/4, zodat:1/24Ö2=2-1·21/4=2-3/4Met 7/5Ö7 gaat dat opdezelfde manier:7/5Ö7=71·7-1/5=74/581/2=(23)1/2=211/26Ö16=161/6=(24)1/6=22/3Hopelijk helpt dat... WvR zondag 19 augustus 2007
WvR zondag 19 augustus 2007
©2001-2024 WisFaq