Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Laten zien dat een reeks waardes boven een bepaalde waarde blijft

Als er op een examen wordt gevraagd om te bewijzen dat een bepaalde formule aan parameters voldoet. Wat is dan de beste manier om dit te doen?

Bijvoorbeeld bij 0.25x^2 + 32/x -10
Laat zien dat y = 2 voor X 0

Ik hoef geen antwoord op deze opgave, maar zou willen weten wat de correcte manier is om dit te bewijzen. Ik kan heel veel x waardes invoeren maar dat lijkt me onlogisch...

Pieter
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 17 augustus 2007

Antwoord

Een manier zou zijn het verloop van de functie in kwestie te bepalen. Je zal zien dat voor het interval ]0,+¥[ de functie in x=4 een minimum y=2 bereikt, waarmee je direct het gevraagde hebt bewezen.

cl
vrijdag 17 augustus 2007

©2001-2024 WisFaq