Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Reeksen: convergent of divergent

Hallo,

graag zou ik hulp krijgen bij de volgende opgaven:

Geeft van de volgende reeksen aan of ze convergent zijn of divergent.
a. sigma n=1 tot oneindig ln n / (2n3 -1 )
b. sigma n=1 tot oneindig ((1+3sin n2)/5)tot de macht n
c. sigma n=1 tot oneindig n2 e tot de macht (-n3+2)

Alvast bedankt voor de hulp!

Tjen
Student hbo - vrijdag 17 augustus 2007

Antwoord

a: absoluut convergent: limietkenmerk, vergelijk met 1/n2
b: absoluut convergent: vergelijk met (4/5)n
c: absoluut convergent: integraalkenmerk voor x2exp(-x3+2)

kphart
vrijdag 17 augustus 2007

©2001-2024 WisFaq