Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking reduceren tot eerstegraadsvergelijking

Hoi kn,
Ik heb net reactie teruggekregen. Maar dat begrijp ik niet helemaal... Want de uitkomst van (x-4)2=9 moet zijn x=7 of x=1, maar op deze manier krijg je: x-4=9 en x-4=-9, dit wordt x=13 of x=-5. Maar dit is fout... Hoe komt dat?
Groet, Birgit

Birgit
Student universiteit - donderdag 16 augustus 2007

Antwoord

Birgit,
Als y2=9, dan is y=3 of y=-3.

kn
donderdag 16 augustus 2007

©2001-2024 WisFaq