\require{AMSmath} Tweedegraadsvergelijkingen Beste ldr,Bedankt voor het snelle antwoord!Ik ben verder gegaan met mijn opgaven, maar kom toch niet uit de volgende twee: (2x+1)2=6 2x+1=Ö6 of 2x+1=-Ö 6x=-0.5+Ö 6 of x=-0.5-Ö 6Het moet echter zijn x=-0.5±0.5Ö6…?(6-2x)2=86-2x=Ö 8 of 6-2x=-Ö 8X=3+Ö 8 of x= 3-Ö 8Het moet echter zijn x=3±Ö2. Kun je me deze twee nog uitleggen? Wat doe ik fout?Alvast bedankt!Yvonne Yvonne Student universiteit - donderdag 16 augustus 2007 Antwoord (2x+1)2=62x+1=Ö6alle termen delen door 2:x+1/2 = 1/2Ö6 0f -1/2Ö6x = -1/2 + 1/2Ö6 of -1/2 -1/2Ö6(6-2x)2=86-2x = Ö8 of -Ö8alle termen delen door -2:x-3 = -1/2Ö8 of 1/2Ö8x = 3 -1/2Ö8 of 3 +1/2Ö81/2Ö8 is nog mooier te schrijven als 1/2Ö2·4 =2·1/2Ö2vriendelijke groet pl donderdag 16 augustus 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste ldr,Bedankt voor het snelle antwoord!Ik ben verder gegaan met mijn opgaven, maar kom toch niet uit de volgende twee: (2x+1)2=6 2x+1=Ö6 of 2x+1=-Ö 6x=-0.5+Ö 6 of x=-0.5-Ö 6Het moet echter zijn x=-0.5±0.5Ö6…?(6-2x)2=86-2x=Ö 8 of 6-2x=-Ö 8X=3+Ö 8 of x= 3-Ö 8Het moet echter zijn x=3±Ö2. Kun je me deze twee nog uitleggen? Wat doe ik fout?Alvast bedankt!Yvonne Yvonne Student universiteit - donderdag 16 augustus 2007
Yvonne Student universiteit - donderdag 16 augustus 2007
(2x+1)2=62x+1=Ö6alle termen delen door 2:x+1/2 = 1/2Ö6 0f -1/2Ö6x = -1/2 + 1/2Ö6 of -1/2 -1/2Ö6(6-2x)2=86-2x = Ö8 of -Ö8alle termen delen door -2:x-3 = -1/2Ö8 of 1/2Ö8x = 3 -1/2Ö8 of 3 +1/2Ö81/2Ö8 is nog mooier te schrijven als 1/2Ö2·4 =2·1/2Ö2vriendelijke groet pl donderdag 16 augustus 2007
pl donderdag 16 augustus 2007
©2001-2024 WisFaq