Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken P en Q

Gegeven zijn de matrices:
A=1 2 en B=p 5
2 3 q 11
Nu moet ik p en q uitrekenen en AB=BA

Ik kom na het vermenigvuldigen uit op

AxB--:
1p+2q 16
2p+3q 43
BxA--
1p+10 2p+15
1q+22 2q+33
Ik weet nu niet hoe ik verder moet om op p en q te komen.

Vriendelijke groet

Krista
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 29 juli 2007

Antwoord

beste kristan,

dus als ik het goed heb, kom je bij de matrixvermenigvuldiging uit op

de 2 matrices, wel, als je weet dat deze 2 matrices aan elkaar gelijk moeten zijn, dan moet elk element in de ene matrix met hetzelfde element in de andere matrix corresponderen. (als ze dezelfde dimensie hebben uiteraard)

bv a11 in AxB = a11 in BxA

misschien lukt het je nu? (het zou gemakkelijker zijn als je de dimensies van de2 matrices mee zou geven)

winny

wk
zondag 29 juli 2007

©2001-2024 WisFaq