Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verrassend resultaat

Hallo Wisfaq-team,

Volgende integraal is toch niet zo moeilijk. Daarom heb ik wat moeite met het resultaat. Dit zou nul moeten zijn ....
ò(e^x+e^-x)dx= e^x-e^(-x)-x+C. Met grenzen 1 en -1 geeft dat:
((e^1-e^-1)-(e^-1-e^-(-1))
= (e-1/e)-(1/e-e)
=e-1/e-1/e+e
= (2e-2)/e
=(2e2-2)/e
=2(e2-1)/e
Maar ik krijg een resultaat 0(NUL) aangegeven in de oplossing. Ben ik mis of is het aangegeven resultaat fout?
Groeten,

Lemmen
Ouder - zaterdag 28 juli 2007

Antwoord

Beste Rik,

Als de opgave is dat je ex+e-x moet integreren tussen 1 en -1, dan is het antwoord niet 0. Je krijgt dan 2(1-e2)/e, of het tegengestelde als je de grenzen van -1 tot 1 bedoelt.

mvg,
Tom

td
zaterdag 28 juli 2007

©2001-2024 WisFaq