Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kettingregel ax

Hoi,

De volgende som kom ik niet uit, het betreft de som 22-3x
Wat ik doe mbv de kettingregel

y= 2u
y' = 2u·ln2

u = 2-3x
u' = -3

y' maal u' = -6u·ln2

f' = -62-3x·ln2

Maar het juiste antwoord is:

(-3 ln2) 22-3x

Ik geloof niet dat ik die -3 voor ln mag vermenigvuldigen dus dat zou impliceren dat mijn antwoord niet juist is. Wat doe ik fout, in welke stap?

Alvast bedankt!

Mathij
Student universiteit - woensdag 25 juli 2007

Antwoord

Beste,

De fout die je hebt gemaakt is dat je -3 . 2 hebt gedaan, dit mag niet omdat bij die 2, de exponent 2-3x staat, en bij -3 niet, dus:
Y' maal U' = -3·(2u·ln2)= -3.ln2.22-3x

Het is dus duidelijk dat hier niet -3·2 gedaan mag worden.

groetjes/winny

wk
woensdag 25 juli 2007

©2001-2024 WisFaq