Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Deling integraal

hallo,
ik moet het volgende integraal oplossen.
weet niet hoe ik moet beginnnen.Wie kan mij helpen.
integraal:(uo2(z/zo)2a - 2uo(z/zo)^a ·U(z)+ U2(z))·zo /(zo+10z) dz van 0 naar 2zo
ver is de integraal een finctie f(a)

mah
Student hbo - donderdag 19 juli 2007

Antwoord

Hoi,

Is dit wat je bedoelt?
ò0 ® 2z0 (uo2(z/zo)2a - 2uo(z/zo)a ·U(z)+ U2(z))·zo/(zo+10z) dz

Je integralen zien er uit als:
òzn/(1+z)dz
Die kun je alsvolgt aanpakken:
òzn/(1+z)dz
=ò(z+1)n/z)dz
=òån!/(k!·(n-k)!)·zk/z)dz
= [ ln(z) + ån!/(k!·(n-k)!·k)·zk ]
Helaas houd je wel een heleboel termen over.

Verder zit er nog een functie U(z) in je integraal. Je zult wel de integraal van U moeten weten.

Groet. Oscar

os
dinsdag 24 juli 2007

©2001-2024 WisFaq