Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Poissonverdeling

Beste medestudent,

Ik heb een vraag over een poissonverdeling. Ik heb een gemiddelde mu van 4 en ik moet de kans berekenen dat er tussen aankomst van twee opeenvolgende klanten tenminste 15 minuten verloopt. Volgens het boek is het antwoord 0,37.
Maar hoe moet je dit berekenen. Graag zou ik hierop antwoord willen.

hicham
Student universiteit - dinsdag 17 juli 2007

Antwoord

Bedoel je niet de negatief exponentiële verdeling?

Met l=4 krijg je :

P(T0.25)=1-P(T0.25)=1-(1-e-4·0.25)0,37.

Je moet maar 's kijken naar bijvoorbeeld 7. Negatief exponentiële verdeling.

WvR
zaterdag 21 juli 2007

©2001-2024 WisFaq