\require{AMSmath} Straal bereken van cirkelsegment Hallo,Als ik een cirkelsegment met een koorde van 200cm heb met een hoogte van 31,9cm , ligt dan de straal vast en zo ja. hoe bereken ik de straal?Mijn gevoel zegt van wel, maar zeker weten doe ik het dus niet. Ynse A Docent - donderdag 5 juli 2007 Antwoord Eerst maar 's een tekening:Eens kijken:$\Delta$ADE~$\Delta$EBCImmers:$\angle$ADE=$\angle$EBC=90°$\angle$AED=ECB want $\Delta$ACE is gelijkbenig$\angle$DAE=$\angle$BEC (som van de hoeken)CE=200 en DE=100BE=31,9 en BC=√(2002-31,92)Er geldt: ..en dan ben je er wel zo'n beetje toch? WvR donderdag 5 juli 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Als ik een cirkelsegment met een koorde van 200cm heb met een hoogte van 31,9cm , ligt dan de straal vast en zo ja. hoe bereken ik de straal?Mijn gevoel zegt van wel, maar zeker weten doe ik het dus niet. Ynse A Docent - donderdag 5 juli 2007
Ynse A Docent - donderdag 5 juli 2007
Eerst maar 's een tekening:Eens kijken:$\Delta$ADE~$\Delta$EBCImmers:$\angle$ADE=$\angle$EBC=90°$\angle$AED=ECB want $\Delta$ACE is gelijkbenig$\angle$DAE=$\angle$BEC (som van de hoeken)CE=200 en DE=100BE=31,9 en BC=√(2002-31,92)Er geldt: ..en dan ben je er wel zo'n beetje toch? WvR donderdag 5 juli 2007
WvR donderdag 5 juli 2007
©2001-2024 WisFaq