Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verbanden

Hallo, er staat een formule in mijn tekstboek:

De vergelijking Xn = getal

5x7=83
x7=83:5
x1,49

Tik in: 83:5 = shift Xy of ^ 7 = 1.49
Maar bij mij is dat : 1,12

Weten jullie de oplossing?

Yamina
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 4 juli 2007

Antwoord

Tussen 83:5 en shift-XY moet je eerst '=' of 'ENTER' doen of iets, zodat het apparaat eerst uitrekent wat 83:5 is... pas daarna tot de macht 1/7 doen dan...

WvR
woensdag 4 juli 2007

©2001-2024 WisFaq