Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functie onderzoek logaritmische vergelijkingen

Hi wat zijn de stappen voor functie onderzoek bij logaritmische functies en wat zijn de berekeningen
om de volgende zaken te kunnen bepalen

-Domein
-vergelijking van de asymptoot
-Extreme Waarden

Thanks

Orphy
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 2 juli 2007

Antwoord

Bij een standaard logaritmische functie f(x)=log(x)
wordt het domein bepaald door het gegeven dat x$>$0
Dus heb je g(x)=log(x-4) dan is Dg=$<$4,$\to>$
In het geval van bijv, h(x)=log(x2-4) moet je eerst even een tekenschemaatje maken van x2-4, en dan bepalen voor welke x geldt dat (x2-4)$>$0 is.

Een logaritmische functie heeft alleen een verticale asymptoot.
Deze bevindt zich (uiteraard) aan de rand van het domein.
bij f(x)=log(x) is de V.A. x=0
bij h(x)=log(x-4) is de V.A. x=4
bij g(x)=log(x2-4) heb je 2 VA's. welke?

Extreme waarden zijn er niet, Bf=$\mathbf{R}$

groeten,
martijn

mg
maandag 2 juli 2007

©2001-2024 WisFaq