Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Werkelijke omzet en Break-even-omzet

Dekkingsbijdrage = 590.000
Constante kosten = 330.000
Winst = 260.000

Break-even-omzet = 526.000

Wat is de werkelijke omzet?

(Antw = 941.000)

anne
Student hbo - zondag 1 juli 2007

Antwoord

In dit systeem (direct costing) bestaat de verkoopprijs (omzet) uit de variabele kosten plus een bedrag ter dekking van de vaste kosten dus verkoopprijs – variabele kosten = dekkingsbijdrage.
Voor de break-even omzet geldt 526.000 minus variabele kosten=330.000 Omdat de variabele kosten, en daarmee ook de dekkingsbijdrage, in een vaste verhouding staan tot de omzet kan je dus met behulp van die verhoudingen de omzet vinden van 590.000 dekkingsbijdrage.

Vr groet

pl
zondag 1 juli 2007

©2001-2025 WisFaq