\require{AMSmath} Limiet berekenen Hallo, Ik heb hier zo'n hele rare limiet. nl. lim (van x\Rightarrow 2) √(2x) - 2 ln (e(3-x))/(x-2) Ik heb eerst 2 ingevuld en dan kom ik 2-2ln e / 0 uit. En normaal is dat tog oneindig. Maar de uitkomst moet 5/2 zijn? Heel fel bedankt! A; 3de graad ASO - vrijdag 29 juni 2007 Antwoord Beste Alice, Dat klopt. Als je in deze formule x=2 invult kom je op oneindig. En dat betekent dat de limiet niet bestaat. Zou het kunnen zijn dat de opgave hetvolgende is? (√(2x) - 2 ln (e(3-x)))/(x-2) Dan bestaat de limiet voor x naar 2 wel. Die is: -5/2 NB: Gebruik (net als bij je ander opgave) de eigenschappen van de logaritme. En ln(e) = 1. Groet. Oscar os zaterdag 30 juni 2007 Re: Limiet berekenen ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik heb hier zo'n hele rare limiet. nl. lim (van x\Rightarrow 2) √(2x) - 2 ln (e(3-x))/(x-2) Ik heb eerst 2 ingevuld en dan kom ik 2-2ln e / 0 uit. En normaal is dat tog oneindig. Maar de uitkomst moet 5/2 zijn? Heel fel bedankt! A; 3de graad ASO - vrijdag 29 juni 2007
A; 3de graad ASO - vrijdag 29 juni 2007
Beste Alice, Dat klopt. Als je in deze formule x=2 invult kom je op oneindig. En dat betekent dat de limiet niet bestaat. Zou het kunnen zijn dat de opgave hetvolgende is? (√(2x) - 2 ln (e(3-x)))/(x-2) Dan bestaat de limiet voor x naar 2 wel. Die is: -5/2 NB: Gebruik (net als bij je ander opgave) de eigenschappen van de logaritme. En ln(e) = 1. Groet. Oscar os zaterdag 30 juni 2007
os zaterdag 30 juni 2007
©2001-2025 WisFaq