Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een dalparabool die niet snijdt met de x as

Ik wil een dalparabool tekenen die niet snijdt met de x as maar er boven blijft...

Tim Sm
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 29 juni 2007

Antwoord

Teken bijvoorbeeld de grafiek van y = 2x2 + 3 of van y = x2-2x+3
In het algemeen geldt het volgende: als je uitgaat van y = ax2 + bx + c en je zorgt ervoor dat de getallen a, b en c zó gekozen worden dat b2-4ac 0 is, dan krijg je wat je wilt. Je moet overigens wel a0 kiezen, want anders krijg je geen dalparabool maar een bergparabool.

MBL

MBL
vrijdag 29 juni 2007

 Re: Een dalparabool die niet snijdt met de x as 

©2001-2024 WisFaq