\require{AMSmath} Symbolische sommatie (3 variabelen) Voor het toepassen van een z-transformatie in het discrete domein wordt de volgende sommatie definitie gebruikt.X[k] = å(k=-¥ ® ¥) over x[k]*z-k zÎStel x[k] = ak * e[k] (eenheidsstap e, zodat de vergelijking rightsided is).Deze x[k] invullen in de z-sommatieå(k=0 ® ¥) over ak * z-k het antwoord geeft 1/1-a*z-1maar krijg je dit sommatie tekenen weggewerkt?hetzelfde geld eigenlijk voor x2[k] = (1/a) k geeft z/z-(1/a)Mvg Eric v Student universiteit - donderdag 28 juni 2007 Antwoord Beste Eric,Het is een beetje de vraag wat je met "symbolisch" bedoelt. Deze vorm van symbolische sommatie komt me niet bekend voor.Maar je uitwerking is een gewone meetkundige reeks: åk=0 ® ¥uk = 1/1-uGroet. Oscar os zaterdag 30 juni 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Voor het toepassen van een z-transformatie in het discrete domein wordt de volgende sommatie definitie gebruikt.X[k] = å(k=-¥ ® ¥) over x[k]*z-k zÎStel x[k] = ak * e[k] (eenheidsstap e, zodat de vergelijking rightsided is).Deze x[k] invullen in de z-sommatieå(k=0 ® ¥) over ak * z-k het antwoord geeft 1/1-a*z-1maar krijg je dit sommatie tekenen weggewerkt?hetzelfde geld eigenlijk voor x2[k] = (1/a) k geeft z/z-(1/a)Mvg Eric v Student universiteit - donderdag 28 juni 2007
Eric v Student universiteit - donderdag 28 juni 2007
Beste Eric,Het is een beetje de vraag wat je met "symbolisch" bedoelt. Deze vorm van symbolische sommatie komt me niet bekend voor.Maar je uitwerking is een gewone meetkundige reeks: åk=0 ® ¥uk = 1/1-uGroet. Oscar os zaterdag 30 juni 2007
os zaterdag 30 juni 2007
©2001-2024 WisFaq