Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Krommen

hey,

De volgende vraag lukt niet.
gegeven zijn de krommen:

k1=(6cost, 6sint, 8t) waarbij tÎ(0,2)
k2=(8cost, 8sint, 6t) waarbij tÎ(0,2)
k3=(3cost, 3sint, 4t) waarbij tÎ(0,4)

welke zijn even lang?
het antwoord moet zijn alleen k1 en k2 zijn even lang.

maar ik snpa niet hoe je hieraan kan komen. Als jullie de vraag voor me zo ver mogelijk willen uitwerken, help je me er enorm mee.

Mvg

vincen
Student hbo - woensdag 27 juni 2007

Antwoord

Beste Peter/Vincent/Cheb van bovenbouw Havo/HBO.

L = òÖ[(-6sin(t))2 + (6cos(t))2 + (8)2]dt = ¥Ö(100)dt =ò10dt = [10t] = 20 (grenzen van 0 t/m 2)

Idem voor de twee andere lengtes.

Enne..... wees niet zo flauw om steeds een andere identiteit aan te nemen. Beetje kinderachtig, toch? Je wordt er echt niet sneller door geholpen.

MBL

MBL
donderdag 28 juni 2007

©2001-2024 WisFaq