Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiaalvergelijking

Hey,

Ik loop momenteel vast op de volgende som:
De reeks y(x)= å0-w An xn voldoet aan de differentiaalvergelijking y''= x2y en de beginvoorwaarden
y(0)=1 en y'(0)=0. Bepaal a0, a1, a2, a3?
Ik heb van alles geprobeerd maar ik kom er niet uit (en ik heb binnenkort tentamen. Dus als jullie me willen helpen om deze som uit te werken, dat zou fijn zijn.

Alvast bedankt.

vincen
Student hbo - woensdag 27 juni 2007

Antwoord

Invullen: y''=2a2+6a3x+12a4x2+20a5x3+... en x2y=a0x2+a1x3+a2x4+a3x5+...
Nu gelijkstellen en gebruiken dat a0=y(0) en a1=y''(0).

kphart
vrijdag 29 juni 2007

©2001-2024 WisFaq