Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breuken?!

Hoe primitiveer je een functie als f(x)=(1+x)/(3x3)?
Als ik eerst f(x) probeer om te bouwen door gebruik te maken van de regel 'delen is vermenigvuldigen met het omgekeerde' kom ik op f(x)=(1/(3x3))·(1+x) maar hoe ik dit verder moet oplossen.....?

Bram V
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 27 juni 2007

Antwoord

Maak gebruik van de regel (a+b)/c = a/c + b/c

(1+x)/3x3 = 1/3x3 + x/3x3 = 1/3x3 + 1/3x2 = 1/3.x-3 + 1/3.x-2

zou dit je verder kunnen helpen?

groeten,
martijn

mg
woensdag 27 juni 2007

 Re: Breuken?! 

©2001-2025 WisFaq