Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule (on)nauwkeurigheid

Ik wilde vragen of de onderstaande berekening klopt.
z=1.96,p=0.25,q=075 n=104.

p-z* Öp*q/n z p+z* Öp*q/n
want ik kom op het volgende uit als ik het bereken
-1.71*Ö0.00180= 0.07 K 2.21*Ö0.00180=0.09
moet ik nou die 0.07 *100 doen en dan vervolgens min 25% en de 0.09*100 en dan plus 25%
zodat de marge tussen de 17.8%K34.4% ligt!

Meliss
Student hbo - woensdag 27 juni 2007

Antwoord

Eerst vermenigvuldigen en dan pas aftrekken. Handig is het om eerst de marge even te berekenen: 1,96·Ö(0,25·0,75/104) = 0,083
Nu is de linkergrens gl = 0,25 - 0,083 en rechtergrens gr = 0,25 + 0,083

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 28 juni 2007

©2001-2024 WisFaq