Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Annuiteit en schuldrest

ik loop vast bij de eerste vraag.. als ik die eenmaal heb kan wel weer verder... mijn vraag is dus... kan je me op weg helpen met vraag a...


een lening wordt afgelost dmv jaarlijks gelijkblijvende annuiteiten, Uit het afflossingsplan blijkt dat de schuldrest onmiddelijk na betalning van de zevende , achtse en tiende annuiteit resp. 86.317,58 83.778,76 78155,53

bereken:
a) de intrestvoet
b) de annuiteit
c) de grootte van de lening
d) de looptijd

ik loop vast bij de eerste vraag.. als ik die eenmaal heb kan wel weer verder... mijn vraag is dus... kan je me op weg helpen met vraag a...

rachid
Student universiteit - dinsdag 26 juni 2007

Antwoord

Rachid,
R(8)-R(7)=a(8) en R(10)-R(8)=a(9)+a(10)=a(8)(1+i)+a(8)(1+i)2,want de aflossingsbestandelen vormen een meetk.reeks met verm.constante 1+i.
Nu kun je weer verder.

kn
dinsdag 26 juni 2007

©2001-2024 WisFaq