Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Financiële Rekenkunde, A-tafel/S-tafel

Iemand stortte op 1-7-2005 t/m 1-7-2010 elk jaar een vast bedrag. Op 1-7-2011 was het bedrag 18.484,60€. De spaarrekening had een % van 6%. Het bedrag dat ieder jaar gestort werd was:
A 2500
B 3093,49
C 3100
D 3212,56

(Het antw is A).

Wij hebben op school geleerd te rekenen met Atafel,Stafel,atafel,stafel en annuïteiten.

Ik weet niet hoe ik dit moet uitrekenen, ik kom steeds op een hoog bedrag uit.
Hoe moet ik deze opgave oplossen

anne
Student hbo - maandag 25 juni 2007

Antwoord

s tabel (slotwaarde) geeft aan het verband tussen het periodiek inlegbedrag en het totale slotkapitaal (=eindwaarde EW). Die moet je dus hebben. Verder heb je 6 stortingen T.

EW=T·s..n|p dus T= EW/s..6|6 = 18.484,60/7,393838 = 2500.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
maandag 25 juni 2007

©2001-2024 WisFaq