Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vectoren

Hey,

Mijn vraag is hoe je de hoek kan berekenen tussen twee vectoren. Bijv de hoek tussende vectoren (-1,0,0) en
(0,123,321) * (0,-456,654)

Alvast bedankt

peter
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 23 juni 2007

Antwoord

Beste Peter,

Gebruik twee verschillende uitdrukking voor het scalair product.
Stel x = (a,b,c) en y = (d,e,f), dan geldt:

x.y = ad+be+cf
x.y = |x|*|y|*cos(q)

Waarbij ik met || de norm bedoel. Stel de twee rechterleden aan elkaar gelijk en los op naar cos(q), waaruit je de onderlinge hoek q kan halen.

mvg,
Tom

td
zondag 24 juni 2007

©2001-2024 WisFaq