Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limiet

hey,

hoe kun je limiet berekenen van An+1=Ö(6+An) met A0=-2.

mvg

peter
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 23 juni 2007

Antwoord

Hoe dichter je bij de limietwaarde komt, des te meer gaan de termen op elkaar lijken. Los daarom de vergelijking Ö(6+a) = a op.
Je vindt na kwadratering 2 antwoorden, namelijk a = -2 resp. a = 3.
Deze laatste waarde geeft een constante rij die uitsluitend uit het getal 3 bestaat, maar dat wordt ook convergent genoemd.

MBL

MBL
zondag 24 juni 2007

©2001-2024 WisFaq