Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Samengestelde kansverdelingen

Bij de volgende vraag kom ik zelf telkens op w2 uit terwijl het antwoord w moet zijn:

fx,y(X,Y) = 2 voor 0=y=x=1 en 0 anders

Nu is er een W = Y/X

De vraag is nu, wat is Fw?

Nu kan het zijn dat ik verkeerde grenzen heb gebruikt. Daar zit ook mijn zwakke plek, maar ik ben al een tijdje de som aan het proberen en ik kom alleen maar op:

Fw = w2 voor 0=w=1 en 0 voor w0 en 1 voor w1

Als jullie het wel lukt, zouden jullie me aub kunnen uitleggen hoe ik die grenzen nou het beste kan bepalen. (Met grenzen bedoel ik de grenzen die ik bij de integraal moet invullen wanneer ik Fw bereken uit fx,y.

Vriendelijk bedankt,

Kenneth

Kennet
Student universiteit - zaterdag 23 juni 2007

Antwoord

Kenneth,
Teken eerst het gebied 0yx1.Zij F(z)=P(wz).Dan is F(z)=0 voor z0.Teken de lijn y=zx voor 0z1.Nu is
F(z)=P(yzx,0yx1)=2ò(x:0®1)ò(y:0®zx)dydx=z,0z1.En F(z=1 voor z1.

kn
zondag 24 juni 2007

©2001-2024 WisFaq