Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gezamelijke kansverdelingen

Ik moet de kans P(X=Y) oplossen voor de volgende simpele verdeling

f(x,y) = 2 als x=0, y=0 en x+y<=1

Het probleem is dat het antwoord hierop 1/2 is en ik heb geen idee hoe men hier aan komt, want ik kom elke keer op 1 uit. IK vind het wel lastig om de grenzen te bepalen. Ben een beetje ten einde raad

Kennet
Student universiteit - vrijdag 22 juni 2007

Antwoord

Bij zo'n simultane kansverdeling is de kans gewoon de betreffende oppervlakte onder de kansgrafiek. Hiervan is de hoogte telkens 2 en de gevraagde kans wordt dan 1/2. Kijk maar in de onderstaande grafiek.

q51446img7.gif

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
maandag 25 juni 2007

©2001-2024 WisFaq