Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Fourier

ik heb van een functie de complexe fourier-coefficienten
a0=0
an=(1/2+2jn)-(2/n)
nu is mijn vraag wat zijn dan de reele fourier-coefficienten?

gr karel

karel
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 22 juni 2007

Antwoord

alphan=(1/2-2/n)+2n*j; dus Re(alphan)=(1/2-2/n) en Im(alphan)=2n. Hieruit zijn de reële coëfficiënten eenvoudig te bepalen.
Het lijkt er op dat er ergens een fout zit: voor Fourier-coëfficiënten geldt dat lim alpha_n=0; dat is hier niet het geval; jouw getallen zijn dus geen Fourier-coëfficiënten

kphart
vrijdag 29 juni 2007

©2001-2024 WisFaq