Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Conditionele verwachte waarde van een Gaussische verdeling

Hallo,

ik moet het volgende berekenen:

gegeven fW|C(W) = (2/(32p))e^-(w2/32)

E[W|C] = ?

het antwoord moet 32/(32p) zijn.

HEt gaat mis bij de integraal :
integraal(0-oneindig) w(2/(32p))e^-(w2/32))

Hier loop ik vast...

Ik hoop dat iemand mij kan helpen want mijn tentame is bijna

alvast bedankt,

Kenneth

Kennet
Student universiteit - donderdag 21 juni 2007

Antwoord

Kenneth,
Het gaat om de òwe^(-w2/32)dw,w loopt van 0 naar ¥.Nu als F(w)=
-16e^(-w2/32),dan is F'(w) gelijk aan de integrand.Dus de integraal is gelijk aan F(¥)-F(0)=16.Jouw integraal vind je door nog met 2/(32p) te vermenigvuldigen.

kn
vrijdag 22 juni 2007

©2001-2024 WisFaq