Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 51416 

Re: Re: Automatisch beveiligen van werkblad en resultaat afzonderlijk

Beste Martijn,

In mijn Excel-werkblad wat ik ontwikkeld heb kun je inderdaad met de TAB-toets alleen die cellen selecteren die ingevuld mogen worden. Nu is mijn probleem om voor iedere cel de VBA code toe te passen. Geef je deze code een naam of wat dan ook? Bij het gebruik van een macro gebruik je voor de uitvoer ervan bijvoorbeeld een bepaalde toetscombinatie die je continue handmatig uitvoert. Hoe werkt dit bij visual basic. Op help of internet kom ik er echt niet aan uit.

Alvast bedankt voor al je hulp, ik ben je echt dankbaar.

gr Brigitte

Brigit
Student universiteit - donderdag 21 juni 2007

Antwoord

De code wordt door Excel automatisch aangeroepen wanneer een cel gewijzigd wordt. Ze werkt onafhankelijk van de cel waarin je typt.

Als je de Visual Basic Editor start kan je code voor een sheet (werkblad) of voor 'ThisWorkbook' ingeven.
Je geeft de code in voor elk werkblad waarop je de code wil toepassen.

Nog even ter herinnering de code:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) 

' Controleer of de cel onbeveiligd is.
If Target.Locked = False Then

' Eerst de beveiliging van het werkblad opheffen
ActiveSheet.Unprotect

' Daarna de veranderde cel vergrendelen
Target.Locked = True

' Vervolgens het werkblad opnieuw beveiligen
ActiveSheet.Protect DrawingObjects:=True, Contents:=True, Scenarios:=True

' Enkel selectie van niet-beveiligde cellen toelaten
ActiveSheet.EnableSelection = xlUnlockedCells
End If

End Sub

Martijn
donderdag 21 juni 2007

 Re: Re: Re: Automatisch beveiligen van werkblad en resultaat afzonderlijk 

©2001-2025 WisFaq