Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Contante waarde

Ik snap de volgende vraag niet.

Bereken op 1 januari 2007 de contante waarde van een jaarlijkse gelijkblijvende rente, waarvan de eerste termijn vervalt op 1 januari 2011 en de laatste op 1 januari 2048. Iedere termijn is €1000,-. Het percentage samengestelde interest bedraagt 4% per jaar.

Alvast heel erg bedankt..

Mehtap
Student hbo - woensdag 20 juni 2007

Antwoord

De som van de periodieke bedragen en hun rente is
1.000·((1,0438-1)/0,04))= 85.970,34
Er is dus per 2011 een CW x nodig van x·1,0438=85.970,34, dus 19.367,86 De CW per 2007 is 19.367,86/1,044= 16.555,73

Hartelijke groet

pl
zondag 1 juli 2007

©2001-2024 WisFaq